keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kaikki muuttuu mutta muuttukoon

Eilinen saapuminen ja koko päivä muutenkin kului hämmentyneissä väsymyshuuruissa. Helsinki-Kööpenhamina-Edinburgh -välillä sain nukuttua noin tunnin, jännitykseltä ei oikein malttanut. Itkin hiljaa taivaankannella, kun Skotlannin pinnanmuodot piirtyivät ensimmäistä kertaa koneen ikkunasta. Ajatus "tämä on nyt koti" taisi vihdoinkin iskostua, ja syvälle.

Ja siltä se nyt alkaa tuntuakin

Eilinen päivä on hieman sumun peitossa, koska olin no, niin väsynyt. Vietin silti paljon aikaa Alman kanssa, olen vieläkin positiivisesti järkyttynyt siitä miten hyvin tulimme heti toimeen. Lapsikokemukseni ovat niin vähäisiä, että on ihme, miten luonnollista tuon tyttösen kanssa on hengata. Illasta paskafiilis iski, hyvin suruisa sellainen. Eksyin kuuntelemaan musiikkia, jota ei pitäisi tällaisessa tilanteessa kuunnella (emotionaalisesti latautunutta näes). Nude by Radiohead, need I say more. Kuitenkin nukahdin hyvillä mielin, ja sama olotila jatkui kiireiseen aamuun - ensimmäinen kosketus täkäläiseen koulumaailmaan edessä siis. Smoothisti meni.

Tänään aamupäivällä matkalla Canonmillsistä Leithiin, down the roads of Broughton and Bonnington, pää kuhisi ajatuksia jotka vaativat päästä kirjoitettuun muotoon. Taisivat enimmäkseen kuitenkin jäädä  Smithiesiin viskilasin pohjalle uiskentelemaan. Olen ollut täällä nyt puolitoista vuorokautta, ja olen nähnyt niin paljon kaikkea. Skotlantilaiset ovat upeita tyyppejä, pistäydyin päivän aikana useissa putiikeissa ihan vain sen takia, että saa rupatella. Eräässä kaupassa, josta ostin myös nipun postikortteja (beware), sain juurta jaksain ruotia niin tukkani alkuperää, englannin taitoani, sitä "bloody euro"a, säätilaa kuin joulupukkiakin. Eräässä liikkeessä tahdottiin tietää, meneekö lävistykseni nenäluun läpi. Murteen takia ymmärsin ensin minulta kysyttävän mihin olen matkalla. Mene ja tiedä...

Ensimmäinen aamiaiseni vieraalla maaperällä on pakko kirjoittaa muistiin, koska niin hyvää mysliä en uskonut olevan olemassakaan. "Homemade granola with fresh strawberries and whipped cream". Ah.

Osa ihmisistä tuntuu kuvittelevan, että "huora" on jotenkin todella runollinen sana. Huorittelu runoissa on tekotaiteellista.

Huomenna aion juosta pitkän lenkin kanaalin vartta pitkin. Ja käydä ottamassa reiän.

Voisin käyttää koko yön sekalaisten hajatuksenpätkien taltiointiin. Mitään kokonaista, ehjää tai järkevää en nyt saa päästäni ulos. Itsellenihän minä vain. Mutta, nyt, enemmän kuin koskaan, tuntuu tältä: jokainen uusi päivä on seikkailu.

2 kommenttia:

  1. en oo varmaan koskaan tuntenut näin voimakasta tahtoa sanoa jollekin että toivon sulle helvetisti kaikkea hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau <3 Tää lämmittää mua vielä hyvinhyvin pitkään, kiitos. Minäkin sulle, harmittavaa ettei ehditty nähdä mutten epäile sekuntiakaan etteikö vielä törmättäis. Siitä pidän huolen :---)

      Poista