maanantai 9. huhtikuuta 2012

Ittekseen

Tikat (Picidae) on tikkalintuihin kuuluva lintujen heimo. Sen jäseniä tavataan lähes kaikkialla maailmassa lukuun ottamatta Australiaa, Uutta-Seelantia, Madagaskaria ja kylmimpiä napa-alueita. Heimossa on noin 218 lajia, jotka jaetaan 28 sukuun. Suomessa on tavattu kahdeksan lajia, joista vihertikka on suurharvinaisuus.


Tikoilla on kummassakin jalassa neljä varvasta, joista kaksi osoittaa taaksepäin ja kaksi eteenpäin. Pohjantikalla on tosin vain kolme varvasta, joista yksi osoittaa taakse ja kaksi eteen. Tikkojen nokka on pitkä ja voimakas. Tikoilla on vahva pyrstö, jolla ne tukevat itseään puissa kiipeillessään. Tikkojen kieli on erittäin pitkä.


Tikat on mielettömän siistejä lintuja, mun lemppareita pöllöjen ohella. Tänään tapasin taas yhden ihanan jääräpäisen ja ujon yksilön, katseltiin maisemia yhdessä. Tyyntä ja lämmintä, lumi sulaa kohisten.

Mulla on ollu tosi hyvä fiilis. Oon kupostanu vaan, viettäny paljon aikaa yksin ja myös seurassa ihan vaan saadakseni todeta että nyt onkin vähän erakompi olo. Tosin mikään ei oo pitkään aikaan ollu yhtä mukavaa kuin pitkästä aikaa nähdä vanhaa kaveria ja jutskailla suu vaahdossa kolme tuntia putkeen. No, tunti jokaiselle vuodelle jonka aikana ei olla oltu mitenkään erikoisemmin tekemisissä. Hauskaa, miten ihmiset muuttuu aina ja ei koskaan.

Hauskaa on myös päästä toteamaan oman ihmistuntemuksensa taso noin käytännössä. Voi hyvää päivää, onneksi en edes jaksanu yllättyä. Muuten saattaisi tuntua pahaltakin, mutta onneksi näin ei ole.

Pitäisi kuulemma ostaa uudet housut.

 Huomenna on ranskantunti, muista mennä sinne. Muista soittaa autokouluun ja hammaslääkäriin. Muista haastatella mummoa ja tehdä ennnakkotehtävät. Muista katsoa vastaantulijoita, unohda kääntää katse maahan. Muista ostaa lisää lankaa ja jatkaa villapaidan neulomista puulle. Muista venytellä aamuisin. Illalla myös. Muista olla ystävä. Muista aktiivisuus. Unohda möllötys, vatvominen ja mökötys. Muista katsoa ja tarkkailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti